Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Allende och andra offer för fascismen hedrades

Mötet genom fördes med stor värdighetMötet genom fördes med stor värdighet
Vladimir Galdamez rappadeVladimir Galdamez rappadeTillsammans med kamrater från Chile deltog medlemmar i Kommunistiska Partiet i Stockholm i en minnestund för Salvador Allende och de som mördats av militärjuntan i Chilen vid la Mano. Marcel Claude stödgruppen arrangerade på ett utmärkt sätt. Tillsammans mindes vi militärkuppen i Chile med avsky och fasa. En hoppingivande utveckling mot socialism avbröts på det mest brutala sätt. Minnesstunden rymde både tal och musik. Talade gjorde Vanja Ramirez och Jorge Contreras. För underhållningen svarade Pepé och Mari och Vladimir Galdamez Mötet avslutades med nedläggning av blommor, minnesbilder och kampsång. Det var en manifestation fylld värdighet, eftertanke och bibehållen kamplust.
I slutet av mötet la man blommor och bilder
för att hedra och minnas stupade kamrater.I slutet av mötet la man blommor och bilder
för att hedra och minnas stupade kamrater.

Vi sålde ProletärenVi sålde ProletärenKommunistiska Partiet i Stockholm var också inbjudna att delta i en annan minnesstund på ABF Stockholm. Den anordnades av Comité de los 40 años. Deltog gjorde bland andra representanter för Kubas, Bolivias, Equadors och Nicaraguas ambassader. Även SAP, SSU, Vänsterpartiet och en rad andra organisationer deltog. Även denna minnesstund var välorganiserad med en rekapitulation av vad som hände efter Allendes blev president.
Mötet avslutades med kampsång - Vi ska segraMötet avslutades med kampsång - Vi ska segra