Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Kärrtorp - Gemensam kamp


Över 20 000 människor demonstrerade mot nazisterna aktivitet i Kärrtorp. Det är den största antinazistiska manifestation som hållits i Sverige. Manifestationen var bred. Ung som gammal, fackliga organisationer, partianslutna och partilösa, kärrtorpsbor och andra slöt upp. Manifestationen hade karaktär av folkfest med tal, poesi och musik.

Alex från arrangörsgruppen på linje 17:
”När de säger hat säger vi kärlek. När de talar om vit makt säger vi full färgprakt. Vi har blivit kallade extremister. Och ja, vi är extremt mycket mot rasism och nazism. Vi är extremt mycket för allas lika värde. Det är det som är vi.”

Kommunistiska Partiet Stockholm delade ut ett flygblad där det stod: Alla människor kan ha fördomar. Sådant måste vi argumentera mot och upplysa bort. Men det är skillnad mellan att ha fördomar och att förespråka rasistiskt våld. De som arbetar med kombinationen hat och hot har ingen plats i en demokrati. Överfallet på en fredlig antirasistisk manifestation i Kärrtorp måste leda till att vi börjar bygga ett alternativ till rasismen. Vårt alternativ är klasskampen. Istället för att hata människor med annan bakgrund - borde vi kämpa tillsammans mot de makthavare som skaparsamhällets orättvisor.

Fler bilder
Youtube film

Spoken word med Rojda Sekersöz i Kärrtorp- TV4