Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Kritiska röster tystades i Täby kommun

Mats Hasselgren (fp) har beviljat sig själv en kraftig löneökningMats Hasselgren (fp) har beviljat sig själv en kraftig löneökningNär fullmäktige i Täby kommun i skulle ta ställning till kommunalrådens löneökningar utsattes de folkvalda representanterna för påtryckningar. Församlingens fyra miljöpartister fick höra att de skulle förlora sina platser i kommunens nämnder om de röstade nej till lönepåslagen. Följden blev att Miljöpartiets ledamöter la ner sina röster.
Påtryckningar förekom även inom Folkpartiet liberalerna. Samma dag som omröstningen skulle hållas skickade partiets eget kommunalråd Mats Hasselgren ut ett mail där han uppmanade kritiska partikamrater att lägga ner sina röster istället för att rösta emot löneökningar. Endast en folkpartist vågade trotsa partilinjen:
- Jag tycker att det är ganska obehagligt, säger Carina Wiklund-Jörgensen (fp) till ABC-nytt. De är inne på en farlig väg där man hindrar ett fritt meningsutbyte.
Politiken i Täby domineras sedan länge av moderaterna med familjen Reinfeldt i spetsen.