Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Protest mot gruppdeportation av afghanska flyktingar


Polisen har verkställt en gruppdeportation till Afghanistan. Det innebär att de har samlat upp ungdomar som i all tysthet placeras i polisens förvar. Precis som om de vore farliga brottslingar. Ofta förvägras de rättshjälp och deras anhöriga hålls ovetande. När det är dags för den kollektiva avvisningen drogas de ned. Sedan förs de i anonyma vita bussar till en svensk flygplats för vidare transport till Kabul. Varje tisdag lyfter ett plan med destination Kabul. Två veckor före jul utvisades en grupp från ett förvar i Skåne till ett Afghanistan som styrs av rivaliserande krigsherrar som oftast lever av narkotikahandel. Skottlossning, självmordsbombningar, kidnappningar och halshuggningar är vardagsmat. Landets polis och myndigheter är korrupta. En gruppdeportation till Afghanistan är inte en human flyktingpolitik. Det är ett brott mot mänskliga rättigheter. Gruppdeportationer är ett brott mot de mänskliga rättigheterna vi måste få ett slut på.
De utvisas till ett Afghanistan som styrs av rivaliserande krigsherrar som oftast lever av knarkhandel. Skottlossning, självmordsbombningar kidnappningar och halshuggningar är vardagsmat. Landets polis och myndigheter är korrupta. En gruppdeportation till dagens Afghanistan är inte en human flyktigpolitik. Det vore ett brott mot mänskliga rättigheter.

Förra veckan anordnade protestmanifestationer mot deporteringarna i Stockholm, Göteborg och Malmö. Manifestationen i Stockholm ägde rum på Medborgarplatsen. Över 150 personer deltog. Arrangör var Afghanska Riksförbundet Shamama och Salsal, Flyktinggruppernas Riksråd, Ingen Människa är Illegal och andra organisationer som arbetar för att försvara flyktingars rättigheter.

Göran Wahlén