Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Vattenkrig mot Raskrig

Lördagen den 14 september arrangerade Nätverket mot Rasism en manifestation med parollen ”Vattenkrig mot raskrig.” Anledningen till detta var att det nynazistiska Svenskarnas parti (fd Nationalsocialistisk front) skulle marschera på Stockholms gator samma dag. Från början var det tänkt att SvP skulle marschera bort till Norra bantorget, men på grund av NMRs manifestion ändrades nazisternas marschväg och en av arbetarrörelsens viktigaste platser slapp besudlas. Manifestationen började med tal från arrangörsorganisationerna och musik på Hötorget. Nils Råstander talade för RKU och pekade på nyliberlismen som bakomliggande orsak till den växande främlingsfientligheten:

” Det är den borgerliga, arbetarklassfientliga chockdoktrinen som är själva roten till problemet. Så länge vanliga människor inte kan lita på att samhället finns där för dem, och inte för företagen, utan tvärtom angriper dem och tvingar in oss i ett allt hårdare arbetsklimat med sjunkande reallöner och en närmast obefintlig välfärd. Så länge det sker, kommer nazisterna och fascisterna kunna sko sig på missnöjet och sprida sin rasistiska, nationalistiska hatpropaganda.”

Manifestationen upplöstes efter ca en timma och anitrasisterna begav sig mot nazisternas marschväg för att bua ut och blöta ner dem. SvP som hade kraftsamlat över hela landet lyckades inte skrapa ihop fler än drygt 100 personer och möttes utav ett mångdubbelt antal stockholmare. Detta innebar att de trots den massiva polisinsatsen tvingades snigla fram den relativt korta marschsträckan och kom, trötta och blöta, flera timmar försenade till sin slutdestination. Stockholm har än en gång visat att nazister inte är välkomna.

Hela talet:

(hej jag heter Nils Råstander och kommer från Revolutionär Kommunistisk Ungdom)
Vänner, kamrater, antirasister.
Vi är här idag på aktionen arrangerad av Nätverket mot Rasism för att med största möjliga tydlighet tala om för de marscherande nazisterna vad vi stockholmare tycker om dem.
Som ni vet har gatstenarna, för en lite mer lekfull approach bytts ut mot vattenballonger idag. Eftersom att en får anta att de svenska vikingarna faktiskt klarar av att bli lite blöta.
Jag förväntar mig att alla siktar så gott de kan och skanderar med sina lungors fulla kraft.
Men hur ivriga vi än är att visa vår avsky för nassarnas närvaro får vi inte glömma varför sådana ljusskygga grupper faktiskt finns, och sorgligt nog frodas, i vårt land.
Frågan är, vad skapar en nasse? 
Som kommunist är jag övertygad om att det inte är vare sig låg IQ eller brist på ”fadersfigurer” som är fallet. Nej det är helt enkelt så att de som går under sina nationalistiska fanor helt enkelt är riktigt förbannade och dessutom rädda. Och vem är inte det i dessa tider?
Den nyliberala politik som alltsedan 80-talet tagit för sig i sverige, har undan för undan slagit sönder det som tidigare generationer arbetat och kämpat för att bygga upp.
Det är den borgerliga, arbetarklassfientliga chockdoktrinen som är själva roten till problemet.
Så länge vanliga människor inte kan lita på att samhället finns där för dem, och inte för företagen, utan tvärtom angriper dem och tvingar in dem i ett allt hårdare arbetsklimat med sjunkande reallöner och en närmast obefintlig välfärd.
Så länge det sker, kommer nazisterna och fascisterna kunna sko sig på missnöjet och sprida sin rasistiska, nationalistiska hatpropaganda.
Idag står vi här för att jaga bort nazisterna från våra gator, men för att försäkra oss om att de inte kommer tillbaka krävs en helt annan slags kamp, jag talar naturligtvis om klasskamp!
Vi som tillhör arbetarklassen, den överväldigande majoriteten, vi tjänar inte på att dela upp oss i grupper baserade på kön, hudfärg eller sexualitet. Vi tjänar på att organisera oss och tillsammans stå upp mot den utsugande överklassen och de högerelement som försöker splittra oss. För där i ligger nassarnas högsta mål. Att dela upp massorna, så att vi inte förmår stå emot klassamhället och borgarnas hunger efter profit, utan böjer oss som trampat gräs och fogas i löneslaveriet.
Vi som står här idag är motkraften mot allt detta, vår solidaritet, inte bara med de i sveriga som nassarna vill sparka ut, utan också med alla världens förtryckta folk, är vårt främsta vapen. Tillsammans ska vi idag så väl som imorgon kämpa för en fri värld, där ingen människa döms ut eller utnyttjas.
Upp till kamp kamrater! Krossa nazismen!

Facebook