Årets jultal

Årets jultal

Julen står för dörren. En högtid då medmänsklighet och generositet egentligen ska stå för dörren, men som kapitalets lakejer har förvandlat till en köpmännens skördetid och en frosseriet och girighetens högmässa.

Mot denna fond av köphysteri och kapitalistisk dumhet har Kommunistiska Partiet Stockholm demonstrerat. Detta gjordes med en marsch till Mynttorget där vår partikamrat Gustaf P. Nådenstråle höll årets jultal. Gustaf formulerade vackra fraser om vårt kommande socialistiska paradis den dagen kapitalets hejdukar har störtats i fördärvet.

Ur det vackra talet har vi valt ut några brottstycken för återpublicering. Här kommer dessa signerade kamrat Gustaf:

Proletärer! Kamrater! Fattigdomens folk som kröker rygg och sliter ut sig för att kapitalisterna ska kunna vila sina betongtunga häckar mot kuddar med sedlar som fyllning! Lyssna upp och gör er redo!

Dagen är snart kommen då vi måste säga Nog. Vårt samhälle genomsyras av girighet och förakt för oss, de små människorna. Vi som inte har fina titlar, flådiga våningar eller flotta bilar. Vi som inte sitter på direktörslöner eller välfyllda fonder.

För oss som sliter för vårt dagliga bröd, vars penningpungar gapar hånskrattande tomma och vars magar skriker av hunger – det är dags att organisera oss.

Vi ska resa oss tillsammans som en!

Som en lem som står rakt med hjälp av viagra ska även vi ställa oss, hårda och ståndaktiga!

Proletärernas tid är kommen, kapitalisternas tid är förbi!

Grip era röda fanor och ge er tillkänna, ärade kamrater.

Tillsammans ska vi marschera mot kapitalets ägor. Mot deras slott och paradvillor. Mot butikerna och saluhallarna. Mot deras sommarstugor och segelbåtar! Vi ska ta det som är vårat. För det är vi som är Folket!

För övrigt anser jag att Sverige bör lämna EU.

Gustafs tal möttes av rungande applåder från alla partikamrater som slutit upp men också från förbipasserande som trollbands av Gustafs ord. Vanligt folk som fick upp ögonen för att en annan samhällsordning är möjlig. Som kommer att sluta upp i vår kamp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *