Cykla för en grönare framtid

Cykla för en grönare framtid

Hej kamrater!

Här är Dan Peter, stolt medlem av Kommunistiska Partiet Stockholm. Jag vill idag dela med mig av en enkel men djupt meningsfull insikt: vi borde alla överväga att cykla mer och lämna bilen hemma.

Vi lever i en tid där kapitalismens överkonsumtion hotar vår planets välstånd. Varje beslut vi tar, varje handling vi utför, bör reflektera vår strävan efter en mer rättvis och hållbar framtid. När vi väljer att cykla istället för att åka bil, gör vi inte bara en insats för miljön utan även för en rättvisare fördelning av resurser och utrymme i våra städer.

Jag inser att det finns många av er som kan tycka att cykling kan vara opraktiskt i vissa situationer. Men låt mig dela med mig av en nylig erfarenhet. Min gamla trotjänare till cykel gick sönder nyligen, och jag var rädd att det skulle innebära en paus från mitt cyklande. Men tack vare en fantastisk cykelverkstad Örebro, blev min cykel snabbt och smidigt lagad. Detta är bara ett exempel på att det finns resurser och lösningar runt omkring oss, vi behöver bara söka dem.

Detta ställer givetvis också stora krav på våra folkvalda politiker att anpassa vår gemensamma miljö mer efter cykeln och mindre efter bilen. Med tanke på de klimatförändringar vi ser vore allt annat helt oacceptabelt och denna kamp måste vi föra här och nu.

Vår kamp för rättvisa och jämlikhet går hand i hand med vår kamp för miljön. Vi bör alla tänka på hur vi kan minska vårt ekologiska fotavtryck, och något så enkelt som att välja cykel framför bil kan göra en enorm skillnad.

Jag uppmanar er, kamrater, att överväga cykeln som ett dagligt transportmedel. Tillsammans kan vi skapa en rörelse, inte bara politiskt, utan också genom våra vardagliga val, som driver oss mot en grönare, rättvisare och mer solidarisk framtid.

Kämpa på, och vi ses på cykelvägarna!

För en bättre värld, Dan Peter, Kommunistiska Partiet Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *